dagbesteding lcc

Praktische informatie

Werking & tarieven

(Jong)volwassenen vanaf zestien jaar die tussen wal en schip vallen, zijn bij ons welkom. Vaak kunnen ze niet deelnemen aan de maatschappij door hun achtergrond of omdat ze overprikkeld worden. Denk daarbij aan jongeren met een licht verstandelijke beperking of jongeren die kampen met een verslavingsproblematiek.

We laten onze jongeren steeds in groepen van vier à zes personen werken, maar besteden ook veel aandacht aan hun individuele behoeften. Daarbij passen we onze activiteiten aan hun niveau aan. De kunstwerken die ze bij ons maken, mogen ze zelf houden, aan iemand cadeau doen of verkopen in onze hobbywinkel Creabeaux. Zo willen we aantonen dat iedereen zijn bijdrage aan onze maatschappij kan leveren.

Onze dagbesteding wordt vergoed op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), via de Jeugdwet of via een persoonsgebonden budget (PGB). Als u daarvoor in aanmerking wil komen, geeft u best een seintje aan het zorgloket van uw gemeente. Let er wel op dat onze dagbesteding een contract heeft met uw gemeente en dat de gemeente een beschikking afgeeft.

Jong volwassenen
Persoonlijk gesprek

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil u onze werking vrijblijvend komen ontdekken? Geen enkel probleem. Wij plannen eerst altijd een kennismakingsgesprek in (met of zonder de cliënt), zodat u een beeld krijgt van onze activiteiten. Voor de cliënt bij ons start, nodigen we hem of haar sowieso nog uit om te wennen aan onze dagbesteding. Als u de vergoeding zelf betaalt, kan de cliënt meteen instappen. Als de gemeente betaalt, kan de cliënt starten nadat u de beschikking heeft ontvangen. Er zijn bij ons geen wachttijden.

Heeft u vragen over onze tarieven?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.