dagbesteding lcc

Dagindeling

Inspanning & ontspanning

In groepen van vier à zes personen organiseren we bij Dagbesteding LCC allerlei creatieve activiteiten. Op een laagdrempelige manier laten we onze deelnemers hun talenten ontdekken en hun vaardigheden ontplooien. Ook kunnen ze perfect zelfstandig aan de slag in onze leer-werkplek.

We dragen niet alleen bij aan de ontwikkeling van onze cliënten, maar ook aan hun psychische gezondheid en hun gevoel van waardigheid. Tussen de creatieve activiteiten door maken we natuurlijk de tijd voor een gezellig koffie- of theemoment. De ideale mix van inspanning en ontspanning dus!

Creatief bezig zijn

Hieronder kan u onze dagindeling bekijken:

Ochtend
Middag
Maandag
/
Sieraden maken
Dinsdag
‘Haak gezellig aan’ (creatief met draad & naald)
Spelletjesmiddag (met therapeutische & gezelschapsspellen)
Woensdag
Creatief met papier (kaarten, doosjes, raamhangers,…)
Creatief met papier
Donderdag
Kunstzinnige ochtend (kaarsen, zeep, mozaïek, verf,…)
/
Vrijdag
Spelletjesochtend
/

De artikelen die onze deelnemers volledig zelf maken, mogen ze in onze hobbywinkel Creabeaux. Maandelijks organiseren we daar een open verkoopmarkt voor genodigden die dan alle werken kunnen komen bekijken. Zo krijgen onze deelnemers het gevoel dat ze weer actief zijn in de maatschappij. Artikelen die onze (jong)volwassenen o.a. maken zijn schalen, fotoalbums, hondenspeelgoed, kaarsen, cadeaudoosjes, wenskaartjes en kraamgeschenkjes.

verschillende vaardigheden

Doorstromen naar de arbeidsmarkt

Om onze cliënten meer bij de maatschappij en de arbeidsmarkt te betrekken, bieden wij hun de kans om in onze hobbywinkel te komen werken. Ze kunnen er onder meer bestellingen klaarmaken, producten verpakken en foto’s maken voor onze webwinkel. Zo hebben ze een doel voor ogen en kunnen ze makkelijker doorstromen naar een ‘echte’ job. We kunnen hen zelfs doorverwijzen naar bevriende bedrijven waar ze volledig op hun eigen niveau aan het werk kunnen.

Meer weten over onze dagindeling?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.